fredag 5 juni 2009

Rösta på piratpartiet!

Jag har funderat lite runt vad det handlar om, det som Piratpartiet kämpar för. De andra partierna har inte förstått att det faktiskt handlar om rese- och mötesfrihet, om den personliga integriteten. Internet är idag en mötesplats för människor runt om i världen, man reser till varandra kors och tvärs, helt fritt.

Anta nu att du ska besöka moster i Blomstermåla - Jaja- du har ingen moster i Blomstermåla - men anta att du nu har en och du bor i Stockholm. För att få göra det så måste du ha resetillstånd. För att få detta så måste du fylla i en blankett där du fyller i varför du ska resa, hur länge du ska vara där i Blomstermåla och vilka du ska träffa. För att sen få resa så måste du betala en stämpelavgift plus den vanliga biljetten. Samtalen på det offentliga tåget bandas och avlyssnas. Det kanske är snarlika frågor och vägen kanske leder dit i en förlängning.

I en förlängning är det just privatliv, mötes- och yttrandefrihet som man vill begränsa och kontrollera. Vi börjar med mobiltelefon och internet - vad blir det sen?
Ja, detta är bara en fråga i partiprogrammet, men en MYCKET FUNDAMENTAL FRÅGA FÖR DEMOKRATIN!

3 kommentarer:

  1. Jag tror att det är därför de etablerade partierna klamrar sig så envist vid IPRED och fildelning. Dom frågorna du tar upp är obekväma för både S och M. Bodström var den som drog korken ur flaskan och Reinfeldt hade inget emot innehållet!! Låt oss hoppas att Piratpartiet gör ett så bra val att de får anledning att tänka om ..

    SvaraRadera
  2. "Herren förlåt dem ty de veta icke vad de göra"

    SvaraRadera
  3. Huvvaligen, det gäller att tänka flera steg före, annars hinner de dra igenom flera lagar innan man ens hinner med att blinka.
    Väntar med spänning på Valvakan!

    SvaraRadera