lördag 7 november 2009

Politikers företräde i vaccinationskön.

Politikerna måste gå före i kön för vaccination, heter det. Men inga beslut fattas i Sverige utan att man kan skylla på ett kollektivt ansvar, eftersom vi saknar politiker som kan peka med hela handen. Så det finns egentligen inga brådskande beslut, utom när det gäller att hänga ut någon i media, någon som plötsligt blivit obekväm.
I övrigt skall ju allt utredas och kollektivt beslutas, så att ingen ensam ska kunna ställas till ansvar för något. Så argumentet att brådskande politiska beslut skulle hindras genom att en eller flera politiker skulle vara frånvarande är ju rent nonsens.
T.o.m. vid eventuella katastrofer skall det ju sammankallas kommittéer, innan beslut ska kunna fattas. Jag kommer ihåg tsunamin och jag bävar för den dag när en större katastrof sker och någon måste fatta snabba beslut.
Därför ser jag inte att samhället skulle tjäna på att politiker skulle få gå före i kön. ALLA beslut kräver en till två veckor och då är sjukdomsförloppet över. Dessutom är normalt inte symptomen så allvarliga så att man inte är beslutsmässig inom denna tid.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar