lördag 6 mars 2010

IT-bubblan

Det handlar en del om att det är 10 år sedan IT-bubblan sprack. http://www.e24.se/analys/girigt-flockbeteende-orsakade-it-kraschen_1905775.e24 och http://blogg.aftonbladet.se/bokmalen/2010/03/den-nya-skona-ekonomin-eller-it-bubblan-som-sprack.

Någon gång i slutet av nittiotalet tjatades det oupphörligt om IT och hur det skulle förändra ekonomin. Jag gick länge och funderade på vad det var - märkvärdigt var det i alla fall, den saken var klar. Hela industrin och finansvärlden såg vår framtid blomstra och allt som IT kom i kontakt med förvandlades till guld. Det tog ett tag innan jag förstod, men jag fick nästan komplex för att jag inte hängde med i utvecklingen.

När jag till slut begrep insåg jag:
"DET HÄR HAR JAG JU REDAN ANVÄNT I 5 ÅR - VAR ÄR DET NYA???"

Skillnaden nu var att de bönräknande finansgubbarna hade hittat fram till Internet och då blev det genast väldigt intressant och hett. Fann det lite löjligt och somnade om... Men det knäckte min verksamhet - beroende av Ericsson som jag var.

2 kommentarer:

  1. Problemet med alla finansspöken är att de inte förstår var ifrån pengarna kommer från som de leker med. Våra industriföretag har setts som bakåtsträvare och något som man kan spela rysk roulett med. Det är hårt arbetande människor som har genererat värdena de tar så lätt på.

    IT-bubblan var precis som Kejsarens nya kläder ingen vågade säga att det inte var på riktigt, ingen vågade säga att man inte förstod. Man hängde bara på och det ena tokeriet efter det andra fick härja fritt.

    SvaraRadera