söndag 7 mars 2010

Vårtecken

De första vårtecknen här och kommer ses nu i dikena. Dikesslänterna pryds med färgprakt av takboxklädda BMW och Audi.

Mitt SMS till sambon som drar hästsläp längst R70:
"Ni möter takboxarna som fortsätter Vasaloppet på vägen i eftermiddag. Usch"

Läst inlägg i Falukuriren:
" det verkar som om de lägger hjärnan i takboxen när de ska ut och åka på vägarna"

För - Jag ryyyyser vid tanken av att försöka få en 750kg panikslagen häst ur ett släp som ligger på sidan i ett dike och hur f-n får man in hästen nästa gång det är dags och åka - om det nu inte blir nödslakt av en 200000kronors älskad familjemedlem i diket... Bara för att en dj-a BMW ska komma ett par sekunder tidigare hem från skidsemestern. Det är märkligt att en säkerhetstänkande förälder som köper hjälmar, barnstolar, tippskydd m.m. plötsligt i en bil, kan utföra vilka kamekaze-manövrar som helst.

För, om man lyssnar på en erfaren yrkesförare som är van att köra mot klockan - Det blir inte mer tidsförlust än så, om man väntar med omkörningen en kilometer och ligger kvar i 80km/h efter släpet en kilometer, tills manövern är säker. Eller om man möter släpet - om bilen framför håller 20km/h långsammare, så förlorar man inte mer tid heller på att vänta med omkörningen.

Jag är orolig inför hästekipagets hemresa i eftermiddag och det är själve f-n att det ska behöva vara så.

2 kommentarer:

  1. Jag hoppas alla är hemma i tryggheten igen .. både två- och fyrbeningar, för du oroas med all rätt. Jag var ute och åkte själv och förundrades som alltid över hur mycket somliga är villiga att riskera för en minimal tidsvinst??? Och alla idioter som inte fattar att det kan vara glashalt utan skär in framför bilen efter omkörning så man blir fullständigt mörkrädd!!! *ryyser*

    SvaraRadera
  2. Nu är alla hemma. Vasaloppet slutar ju inte i Mora, utan fortsätter på vägarna därifrån.

    SvaraRadera