fredag 12 mars 2010

Vattenlotteriet

Vi har beställt en ny borrad brunn för den grävda räcker inte till. Samma visa varje år innan grundvattnet fylls på av snösmältningen - brunnen sinar. Nu fick vi nog. Har en borr-rigg på tomten. Jättespännande - slutar borrkaxet att damma - ja då finns det vatten. Efter nittio meter har de inte hittat mer än några liter i timmen, uppskattningsvis. Varje gång man stannar borren för att förlänga stången, ja då kostar det 600 kronor till. Nu stannar den och det dammar fortfarande (suck)... Men vatten hittar man alltid så det räcker säger borraren, optimistiskt...

Funderar på att sälja hålet för lagring av kärnavfall - då behövs sprickfritt berg. Ska gå ut och titta igen. Nittiotre meter, nu. Alltså nittiotre meter utan vattenbärande sprickor, är det möjligt? Nu var det service på riggen.

Min vanliga otur igen, förstås... Biter vidare på naglarna...

2 kommentarer:

  1. Trycker dom inte när de inte får vatten efter 60 meter. Det gjorde de när vi bara hade borrat damm och mera damm. Ett tryckförsök och vi hade härligt vatten.

    SvaraRadera
  2. Nä dom körde till 108m, kanske därför dom inte hittade någon riktig spricka förrän vid 60m. Men det blir tryckning på måndag.

    SvaraRadera