torsdag 18 februari 2010

Irriterande i kylan.

Lampor på bilen är säkerhetsdetaljer, eller hur? Dessa brukar gå sönder med jämna mellanrum, eller hur? Lampor behövs som mest när det är mörkt, eller hur?

Jag har bytt strålkastarlampor på fler bilar än jag kan räkna upp. Varför ända in i h-e ska det vara så komplicerat och krångligt jämt??? Man ska vara byggd som en liten tvärhand hög tomte som kan krypa in i motorrummet och med tentakler istället för armar för att enkelt byta lampa. Men alla bilar är lika besvärliga.

Eftersom den nu är en säkerhetsdetalj så borde det vara konstruerat så att 75-åriga moster Berta enkelt skulle kunna byta i -30grader, mörker och full snöstorm. Nu är det ett rent h-e i innomhusförhållanden, till och med.

Inför spöstraff och stegling för konstruktörer som bygger bilar där det inte går att byta strålkastarlampor på ett enkelt sätt. Grrrr

4 kommentarer:

  1. Amen!!!

    Och vad hände med alla fiffiga strålkastare där det bara var att byta glödlampa när den gamla var trasig??? Nu ska hela strålkastarinsatsen bytas till ett pris som ger en lättare härdsmälta i plånboken!!!!

    Instämmer i grrrrrrrr!!

    SvaraRadera
  2. Man får helt enkelt ta med det som en faktor vid bilbyte.

    SvaraRadera
  3. Jag tror helt enkelt att det är så att, i dag bygger man bilen utifrån strålkastarna.
    Man håller liksom i lampan och bygger bilen runomkring.
    Så att man, när man skla byta lampor, i stort sett måste riva hela bilen för att komma åt skiten......hmm, ja jo så måste det vara.

    SvaraRadera
  4. Kan nog vara så. Fast jag trodde det var oljestickan man byggde bilen runt...

    SvaraRadera