fredag 22 maj 2009

Valfusk ? - bedöm själv...

Hörde på radion att på många ställen gömmer man undan valsedlarna för Piratpartiet långt från de etablerade partiernas. Jag satte nästan STATOIL-latten i vrångstrupen när jag hörde detta och klev ur bilen för att hämta andan. Det kan inte vara sant - inte i detta land som skickar valövervakare runt om i världen och pekar finger åt fuskande despoter. Valarbetarna - vanligtvis etablerade partiernas funktionärer är alltså så mycket antidemokrater så att man ägnar sig åt VALFUSK!

Man frågade stadsvetare som definitivt sa att det kan betraktas som valfusk. Alltså består de etablerade partierna av medlemmar som kan åtsidosätta demokratiska principer. Antingen är dom så korkade så att dom inte inser vad dom gör eller så är demokratin verkligen på väg utför. Men om jag känner vårt rättsväsende rätt, så lär sånt slätas över och stoppas under mattan ögonaböj. Vart är vi på väg?

Kanske det bekräftar vad Piratpartiet har som valfrågor och gör det ännu angelägnare att börja bevaka vår demokratiska frihet med en röst på dom.

2 kommentarer:

  1. Som tur är så kan man ta en blank valsedel och skriva Piratpartiet på den så är den giltig!! Vi får skriva om det dagarna före valet!!!

    SvaraRadera
  2. Definitivt - det här är början på något stort som har saknats tidigare. Den lilla människans kamp mot maktfullkomliga system, hoppas och tror jag att det är.

    SvaraRadera