onsdag 14 juli 2010

Jag kunde inte motstå att haka på...

AB krönikör har ångest över att åldras - vem har inte det. Men det börjar redan efter femtio... Martin Ezpeleta har panik för att åldras ovärdigtMin kommentar försvann på fem minuter - klarar inte AB ironi? Om detta anses för starkt - vad är då inte verkligheten? Dessutom stod min ålder under signaturen - kanske dom inte läser så långt, eller?

"Ja, fy för alla gamla äckliga människor över femtio. Sinnesslöa, orena, parasiterande lågt stående åldringar. Dom klarar ju inte ens att jobba - möjligen något enkelt arbete som att städa diken eller så. Alla jobb som kräver någon form av kompetens bör ju ges till de som är unga, smarta och vackra.Jag tycker man ska inrätta koncentrationsläger för alla över femtio och se till att dom får enkla eller farliga arbetsuppgifter. Vi kan öppna billiga urangruvor utan skydd - åldringarna ska ju ändå dö snart och är annars värdelösa. Undantag ska kunna ges till dom som har bevarat sin ungdomliga skönhet, typ Anna Anka."

2 kommentarer:

  1. Hi hi, du är ju riktigt rolig du:-)

    Jag får lite rysningar när jag träffar på snorungar som knappt är torra bakom öronen i jobbet som tror att de vet allt. Det är bara munläder, men det som förvånar mig är att folk går på det. Hur tror de att dessa ungar har skaffat sig erfarenhet och kompentens när de precis har lämnat dagis. Nej, respekt för de som varit med ett tag och som faktiskt inte står med ena foten i graven även om en del verkar tro det. Västvärlden är alldeles för ungdomsfixerad, det är vad jag tycker.

    SvaraRadera
  2. Det finns saker som man inte kan lära sig genom böcker, utan förvärvas genom möten med andra människor i olika situationer. Så länge man tror att ungdomens egenskaper och kurser är det enda som behövs, så kommer samma problem visa sig om och om igen. Visst det går att läsa sig till det mesta, men att praktiskt tillämpa det på basis av erfarenheter, det är en annan sak. Många managementkonsulter kan skriva under på det, men har svårt att föra fram det till en trettioårig VD.

    SvaraRadera