söndag 4 april 2010

miljösvineri och skojeri!!

Ska köpa ny skrivare. Det visar sig att man nästan alltid ska betala lika mycket för en ny uppsättning toner som för en ny maskin. Dessutom är det en väldigt massa plastdetaljer som följer med, som bara slängs när tonern är slut. Om ny skrivaren håller så länge, för de har väldigt kort livslängd.

Alltihop verkar bara vara ett stort dyrt miljösvineri!

4 kommentarer:

  1. Exakt samma upptäckt gjorde vi nyligen! Så nu sitter vi här med en helt ok skrivare som saknar färgpatroner eftersom de är dyrare än den nya skrivaren som vi tvingades köpa??? Hur vansinnigt är inte det?

    SvaraRadera
  2. Ja, visst är det tokigt. På kontoret har vi en "vax-skrivare" och vi lägger tiotusentals kronor varje år på dessa vaxtillbehör. Dubbelt så mycket som vi en gång betalade för skrivaren. För att inte tala om allt plast och kartonger som följer med "vaxet".

    SvaraRadera
  3. Det är ett helsicke med dessa toner som kostar en halv bruttonationalinkomst styck när man står med fina skrivare. Någon gång har jag faktisk köpt återanvända och påfyllda färgpatroner från InkClub. En del klagar men jag har haft tur, snabbt bra och mycket billigare. Jag returnerar gamla behållare till de två skrivarna jag får tag till bolaget och hoppas göra något för miljön. Tredje skrivaren står utan toner i förrådet och är obrukbar utan sina specialpatroner till hiskligt pris. Jag hade inte en aning om att skrivare var engångsmaterial - hälsövådligt sådant dessutom.

    SvaraRadera
  4. Jag har numer tagit som rutin - för, det blir det efter ett tag, att fråga vad patronerna kostar och räkna med det i priset.

    Senaste skrivaren vi slängde kostade 900kronor och tonern i en patron som omfattade halva maskinen, kostade 800kronor.

    SvaraRadera